Väst

Undermeny


Det var med djup sorg vi tog emot beskedet om William Petzälls bortgång. William var för många av oss i distrikt väst en stor förebild och vi har alla många fina minnen med honom. Vi kommer att minnas honom som en god kamrat och en politisk talang med en stor retorisk förmåga. Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan och våra minnen.

Företrädare

DSC_0066
SDU Västs styrelse 2013

SDU Väst grundades hösten 2009 och har sedan dess vuxit in i rollen som ett av SDUs största distrikt både medlemsmässigt och organisationsmässigt. Vårt huvudsäte ligger i Göteborg men vi verkar i hela Västra Götaland.

Vi har tisdagsträffar varannan tisdag i Göteborg där vi brukar umgås, prata politik och lyssna på olika föreläsningar. Information om tisdagsträffarna skickas ut per mail till våra medlemmar ca en vecka innan tillfället. Hoppas att vi ses, välkommen in i gemenskapen!

Sofia Hanson, ordförande
Ålder
: 21
Ort
: Härryda
Intressen: Hästar, läsa och lära.
Varför jag engagerar mig: För att stå upp för- och engagera mig i det jag tycker är rätt, och visa andra i vår ålder att Sverigedemokratin är ett alternativ för oss ungdomar.
Så här kom jag in i politiken: Har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och sökte mig till politiken. Fann mig efter en tids vilsenhet tillrätta i SDU genom att jag tog steget och gick på ett medlemsmöte.
Hjärtefrågor: Djurskydd och migration

Robert Jansson, vice ordförande
Ålder: 25
Ort: Nol
Intressen: Bilar, löpträning och natur
Varför jag engagerar mig: Vi ser hur Sverige blir allt mer otryggt och hur de sociala trygghetssystemen monteras ned. Det vill jag sätta stopp för och förändra!
Så här kom jag in i politiken: Vid EU-valet 2009 förstod jag att något måste göras för Sverige och mot det överstatliga EU som idag har alltmer makt. Efter det kom jag via en vän i kontakt med partiet och förbundet.
Hjärtefrågor: Miljö- och energipolitik, EU-politik, våra trygghetssystem i stort och samhällsbyggnadsfrågor på det lokala planet.

Fredrik Eriksson, sekreterare
Ort: Skee
Intressen: Datorer, tv-spel, historia och politik
Varför jag engagerar mig: Jag ser det som min skyldighet.
Såhär kom jag in i politiken: Jag gjorde ett skolarbete om Sverigedemokraterna och upptäckte att det är deras politik och värderingar jag delar. Sökte sedan medlemskap och har varit en del av rörelsen sedan dess.
Hjärtefrågor: Utbildning och kriminalpolitik

Johan Österlund, ledamot
Ålder: 24
Ort: Borås
Intressen: Träning, träffa folk, och politik
Varför jag engagerar mig: Jag blev trött på den nuvarande invandringspolitiken där svenskars konflikträdsla får styra agendan istället för riktig fakta.
Så här kom jag in i politiken: Som stolt Boråsare fick vår stad fram en politisk talang i SD som frälste mig in i den sverigedemokratiska retoriken. Jag har alltid värnat landet Sverige istället för globalisering.
Hjärtefråga: Migration, antikommunsim och Israel.

Dennis Dioukarev, ledamot
Ålder: 20
Ort: Växjö/Göteborg
Intressen: Träning, ekonomi och retorik. Studerar för närvarande till civilekonom.
Varför jag engagerar mig
: Jag vill dra mitt strå stacken och föra in Sverige på rätt spår igen!
Så här kom jag in i politiken: Har så länge jag kan minnas varit intresserad av politik. I slutet av grundskolan började jag mer aktivt intressera mig för politik i allmänhet och nationalistisk/konservativ politik i synnerhet. I takt med att jag fick mer kunskap insåg jag att SDU är det mest logiska, effektiva och självklara valet för att bedriva en Sverigevänlig politik! 
Hjärtefråga
: Psykisk ohälsa, kriminalpolitik och ekonomisk politik.

Gabriella Svensson,Suppleant 
Ålder: 24
Ort:Mariestad
Intressen: Dans, djur och att åka på bilträffar/bilutställningar.
Varför jag engagerar mig: Jag är missnöjd med den politik som förs idag och vill försöka göra något bra för mitt land.
Så här kom jag in i politiken: När jag gick i högstadiet så läste vi lite om alla partier utom Sverigedemokraterna så jag blev nyfiken och gick in och läste lite på SD:s hemsida. Jag tyckte allt var så klockrent så jag bestämde mig för att gå med i SD först och sedan SDU. Något som jag inte har ångrat en sekund! 
Hjärtefråga
: Migration och djurskydd.

Calle Johansson, suppleant.
Ålder: 22
Ort: Härryda
Intressen: Fotboll, träffa folk, och politik.
Varför jag engagerar mig: För fosterlandets väl.
Så här kom jag in i politiken: Har alltid intresserat mig för samhället och gärna diskuterat politik bland vänner och bekanta. En vacker dag bestämde jag mig för att dra mitt strå till stacken och engagera mig partipolitiskt. Valet föll rätt självklart på SD och SDU.
Hjärtefråga: Arbetsmarknads- och EU politik.

Jennie Blomdahl, suppleant
Ålder: 22
Ort: Floby
Intressen: Historia, läsning, handarbete och filosoferande.
Därför engagerar jag mig: Jag vill försöka göra mitt för en bättre framtid, för att jag älskar Sverige.
Så kom jag in i politiken: Började intressera mig för politik på gymnasiet och fick genom en väninna upp ögonen för Sverigedemokraterna. Efter att ha bevistat ett par öppna möten i Skaraborg blev jag kontaktad av de lokala Sverigedemokraterna och välkomnad i gemenskapen.
Hjärtefrågor: Utbildning och djurskydd

Robert Nyström, suppleant
Ålder: 27
Ort: Västra Frölunda
Intressen: Resor, människor och andra kulturer samt film och serier.
Varför jag engagerar mig: För att jag strävar efter ett rättvist samhälle där vi hjälper dem som behöver hjälp.
Så här kom jag in i politiken: Jag vaknade upp när jag kom i kontakt med alternativ media. Jag kunde knappt tro mina ögon, men kände att jag var tvungen att engagera mig. Ett år senare begav jag mig in i politiken för att kunna påverka på riktigt.
Hjärtefråga: Energi- och kriminalpolitik.

Kontakt: [email protected]