Väst

Undermeny


Det var med djup sorg vi tog emot beskedet om William Petzälls bortgång. William var för många av oss i distrikt väst en stor förebild och vi har alla många fina minnen med honom. Vi kommer att minnas honom som en god kamrat och en politisk talang med en stor retorisk förmåga. Han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan och våra minnen.

Företrädare

IMG_4303SDU Västs styrelse 2014

SDU Väst grundades hösten 2009 och har sedan dess vuxit in i rollen som ett av SDUs största distrikt både medlemsmässigt och organisationsmässigt. Vårt huvudsäte ligger i Göteborg men vi verkar i hela Västra Götaland.

Vi har tisdagsträffar varannan tisdag i Göteborg där vi brukar umgås, prata politik och lyssna på olika föreläsningar. Information om tisdagsträffarna skickas ut per mail till våra medlemmar ca en vecka innan tillfället. Hoppas att vi ses, välkommen in i gemenskapen!

 

Kontakt:

Johan Österlund, Borås.
Valorganisatör SDU-Väst.
Telefon: 0706-720528
Mail: [email protected]

Robert Jansson, Ale.
Vice Ordförande SDU-Väst.
0703-836482
[email protected]

Fredrik Eriksson, Skee.
Valorganisatör SDU-Väst.
0722-155575
[email protected]

Sofia Hanson, ordförande

Ålder: 22
Ort
: Härryda
Intressen: Hästar, läsa och lära.
Varför jag engagerar mig: För att stå upp för- och engagera mig i det jag tycker är rätt, och visa andra i vår ålder att Sverigedemokratin är ett alternativ för oss ungdomar.
Så här kom jag in i politiken: Har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och sökte mig till politiken. Fann mig efter en tids vilsenhet tillrätta i SDU genom att jag tog steget och gick på ett medlemsmöte.
Hjärtefrågor: Djurskydd och migration

Robert Jansson, vice ordförande
Ålder: 26
Ort: Nol
Intressen: Bilar, löpträning och natur
Varför jag engagerar mig: Vi ser hur Sverige blir allt mer otryggt och hur de sociala trygghetssystemen monteras ned. Det vill jag sätta stopp för och förändra!
Så här kom jag in i politiken: Vid EU-valet 2009 förstod jag att något måste göras för Sverige och mot det överstatliga EU som idag har alltmer makt. Efter det kom jag via en vän i kontakt med partiet och förbundet.
Hjärtefrågor: Miljö- och energipolitik, EU-politik, våra trygghetssystem i stort och samhällsbyggnadsfrågor på det lokala planet.

Fredrik Eriksson, sekreterare
Ort: Skee
Intressen: Datorer, tv-spel, historia och politik
Varför jag engagerar mig: Jag ser det som min skyldighet.
Såhär kom jag in i politiken: Jag gjorde ett skolarbete om Sverigedemokraterna och upptäckte att det är deras politik och värderingar jag delar. Sökte sedan medlemskap och har varit en del av rörelsen sedan dess.
Hjärtefrågor: Utbildning och kriminalpolitik

Johan Österlund, ledamot
Ålder: 25
Ort: Borås
Intressen: Träning, segling och resa.
Varför jag engagerar mig: För att det råder tabu på invandringsfrågan.
Så här kom jag in i politiken: Som stolt Boråsare fick vår stad fram en politisk talang i SD som frälste mig in i den sverigedemokratiska retoriken.
Hjärtefråga: Migration samt nationernas Europa.

Calle Johansson, ledamot.
Ålder:
22
Ort:
Härryda
Intressen: 
Fotboll, träffa folk, och politik.
Varför jag engagerar mig: 
För fosterlandets väl.
Så här kom jag in i politiken: 
Har alltid intresserat mig för samhället och gärna diskuterat politik bland vänner och bekanta. En vacker dag bestämde jag mig för att dra mitt strå till stacken och engagera mig partipolitiskt. Valet föll rätt självklart på SD och SDU.
Hjärtefråga:
Arbetsmarknads- och EU politik.

Tobias Andersson, Ledamot

Ålder: 18

Ort: Greby

Intressen: Politik, träning och studier

Varför jag engagerar mig: Jag vill inte vara den som stod vid sidan om, när Sveriges välfärd fick ta smällen för den katastrofala politik som bedrivits och som bedrivs.

Så här kom jag in i politiken: För att göra en lång historia kort så insåg jag tidigt att jag var sverigedemokrat. Efter att ha deltagit på ett möte som min kompis släpade med mig till fastnade jag direkt och resten är historia.
Hjärtefrågor: Utbildning, kriminal- och EU-politik.

Hanna Tjusling, ledamot
Ålder: 18
Ort: Ale
Intressen: Träning, sång, politik
Varför jag engagerar mig: För att bidra till ett rättvist och tryggt samhälle, för att sätta svenska intressen i fokus.
Så här kom jag in i politiken: Jag upptäckte att min vänsterdominerade omgivning i många fall hade en oerhört skev verklighetsuppfattning i min åsikt, så jag letade efter ett sundare alternativ bland de olika partierna och insåg att SD och SDU konstigt nog hade den absolut bästa politiken, samt en ideologi och en vision som jag ansåg saknades hos de övriga partierna.
Hjärtefråga: Kriminalpolitik, migration och djurskydd.

Gabriella Svensson,Suppleant 

Ålder: 25
Ort:Mariestad
Intressen: Dans, djur och att åka på bilträffar/bilutställningar.
Varför jag engagerar mig: Jag är missnöjd med den politik som förs idag och vill försöka göra något bra för mitt land.
Så här kom jag in i politiken: När jag gick i högstadiet så läste vi lite om alla partier utom Sverigedemokraterna så jag blev nyfiken och gick in och läste lite på SD:s hemsida. Jag tyckte allt var så klockrent så jag bestämde mig för att gå med i SD först och sedan SDU. Något som jag inte har ångrat en sekund! 
Hjärtefråga
: Migration och djurskydd.

Michael Clarke, Suppleant

Ålder: 25
Ort
: Skövde
Intressen: Alpinsport, läsa och historia.
Varför jag engagerar mig: Det behövs fler unga i vårt land med intresse för samhällsfrågor och en nyfikenhet på vad som händer i vår omvärld. Jag vet att jag kan bidra till att främja dessa intressen hos unga.
Så här kom jag in i politiken: Jag ser mycket på SVT Agenda och SVT debatt och via dessa program så fick jag se hur människor med en enligt mig snedvriden bild faktiskt får komma till makt och styra vårt land, vilket jag fann skrämmande. Steget efter det var självklart, hitta ett parti som stämmer överens med vad jag tycker och efter mycket efterforskning så var Sverigedemokraterna och SDU det självklara valet.

Hjärtefrågor: Skola, Sjukvård och försvar.

Ivar C. Eriksson, Suppleant

Ålder: 18

Ort: Trollhättan

Intressen: Försvarsmakten, jakt, fiske och friluftsliv. Varför jag engagerar mig: Jag vill återskapa den gemenskap som en gång präglade det svenska samhället och som möjliggjorde att vi kunnat känna tillit till varandra.

Så här kom jag in i politiken: Jag fick intresse för juridik och rättsväsendet och insåg att straffen för brott, främst våldsbrott är för svaga i jämförelse med brottet enligt min mening. SDU var det enda ungdomsförbundet som aktivt jobbade för att skärpa straffen.

Hjärtefrågor: Försvar, rättsväsende och miljö- och energifrågor.

Kontakt: [email protected]