”En demokratisk skandal” – Ungdomsstyrelsen avslår SDU:s ansökan IGEN – SDU anordnar protestaktion på Medborgarplatsen

ungdomsstyrelsen

Inför supervalåret beviljar den statliga myndigheten Ungdomsstyrelsen  miljonbidrag till samtliga politiska ungdomsförbund utom SDU.

Även förra året avslog man SDU:s ansökan med hänvisning till inbillade demokratiska brister i organisationens uppbyggnad. SDU har under året fört dialog med Ungdomsstyrelsen och gått dem till mötes på varje punkt i syfte att erhålla bidraget.

I maj bekräftade Ungdomsstyrelsen att SDU:s nya stadgar kvalificerar ungdomsförbundet för bidrag. I dag väljer man ändå att avslå hela förbundets ansökan med hänvisning till att lokalavdelningar inte ska ha antagit egna stadgar – något som är en direkt lögn. SDU:s samtliga lokalavdelningar och distrikt antar egna stadgar, vilket även visas i ansökan.

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande, kommenterar:

- Det här är ett politiskt ställningstagande mot SDU inför det viktiga valåret. Det är så uppenbart att detta beslut grundar sig i politisk illvilja. Vi kommer att överklaga beslutet och ta det till domstol!

- SDU kommer att ordna en protestaktion utanför Ungdomsstyrelsens kontor på Medborgarplatsen fredagen den 24 januari klockan 14.00. Alla som tycker att SDU ska få en opartisk och rättvis bedömning är välkomna att delta och visa sitt stöd! Alla till Medborgarplatsen!

För mer information,

Gustav Kasselstrand
Förbundsordförande
073-043 08 84

William Hahne
Vice förbundsordförande
070-722 81 76

Postat av: Gustav Kasselstrand