Norrköping och Hagagymnasiet besöktes den 24 maj

Efter skolbesöket på Hagagymnasiet tog sig östgötarna in till centrala Norrköping och fortsatte där utdelning av Stolt svensk-flygbladen till förbipasserande. I främre delen av bilden har vi vice distriktsordförande Patrik Rubindal, och i bakre delen skymtar stayn av konung Karl XIV Johan i centrala Norrköping.

I SDU:s östgötadistrikt ångar skolbesökskampanjen vidare. På tur att få besök med bokbord av SDU Östergötland den 24 maj stod Hagagymnasiet i Norrköping.

Taggade SDU-aktivister hade tagit sig tidigt till Hagagymnasiet under torsdagsmorgonen för att hålla bokbord på skolan. Väl framme på skolan blev man välbemötta av skolans personal och elevråd som bjöd på kaffe och munkar. Därefter ställde SDU-aktivisterna i ordning och förberedde för ett skolbesök som skulle visa sig innehålla många intressanta diskussioner. Under de två timmar som SDU Östergötland var på skolan så förekom givande diskussioner mer eller mindre hela tiden. Många sympatisörer kom fram och visade sitt gillande för det SDU gör.

På skolan körde SDU-aktivisterna hårt för att nå ut med budskapet i SDU:s Stolt svensk-kampanj, vilket visade sig lyckat när flygbladen gick åt med fart. EU:s överstatlighet och kostnaderna för monsterbygget var något annat som flera av de sympatiserande eleverna på skolan ville diskutera med SDU. Självklart kom också SDU:s excellenta och ansvarfulla invandringspolitik på tal med flera elever.

Bland de mer anmärkningsvärda ögonblicken på skolbesöket var när en tjej som själv sa sig vara medlem i Ung Vänster uttryckte åsikter om kommunismen och Sovjet. ”Sovjet var inte kommunistiskt.” och ”Jag är stolt kommunist!” var två citat som kom från Ung Vänster-medlemmen. Tack och lov verkade de vänsterextrema åsikterna inte vara särskilt utbredda på skolan med tanke på hur fredligt det var och det stora antalet svenskvänliga sympatisörer som kom fram till SDU Östergötlands bokbord.

Vi från SDU Östergötland tackar Hagagymnasiet för ett mycket trevligt skolbesök!

För mer information och kontakt:

Jonas Andersson
Distriktsordförande SDU Östergötland
013-20 70 53
[email protected]

 

SDU-aktivisterna har precis packat upp material och förberett bokbordet inför skolbesöketEfter skolbesöket på Hagagymnasiet tog sig östgötarna in till centrala Norrköping och fortsatte där utdelning av Stolt svensk-flygbladen till förbipasserande. I främre delen av bilden har vi vice distriktsordförande Patrik Rubindal, och i bakre delen skymtar stayn av konung Karl XIV Johan i centrala Norrköping.

 

Efter skolbesöket på Hagagymnasiet tog sig östgötarna in till centrala Norrköping och fortsatte där utdelning av Stolt svensk-flygbladen till förbipasserande. I främre delen av bilden har vi vice distriktsordförande Patrik Rubindal, och i bakre delen skymtar stayn av konung Karl XIV Johan i centrala Norrköping.

Postat av: SDU Östergötland