Ledande sörmländsk MUF-företrädare spottade på SDU:are

297182_10150401982148082_801728081_10760219_5577023_n

Vid upprepade tillfällen i över ett års tid har SDU Södermanlands vice ordförande Axel Heder fått utstå diverse trakasserier från MUF Eskilstunas vice ordförande Rebaz Sanar Khadja. Trakasserierna har bland annat bestått av spottloskor i ansiktet samt diverse könsord och andra okvädningsord.

Det var i början av år 2011 som Axel Heder från Eskilstuna på riktigt började engagera sig i den sverigedemokratiska rörelsen. Det starka och öppna engagemanget gillades inte av alla, och i synnerhet inte av Khadja som började trakassera Heder. De kränkande tillmälena och personangreppen som skrevs på Facebook vid flertalet tillfällen från Khadja bestod av diverse grova svordomar och könsord, riktade direkt mot Heder. Bland annat har Khadja på Facebook sagt saker som ”du är minst lika dum som en hund”, ”rasist”, ”knulla din morsa” åt Heder. Han har också flertalet gånger uppmanat Heder att ”möta honom ensam” så att han ”får svar på alla frågor”.

Påhoppen mot Heder slutade inte på Facebook, utan de fortsatte även utomhus i centrala Eskilstuna där Heder helt oprovocerat i början av år 2012 blev spottad i ansiktet och kallad ”fitta” av Khadja. Påhoppet på Heder polisanmäldes, men tyvärr valde polisen att nonchalera angreppet och man ansåg det inte prioriterat. Heder fick heller ingen ursäkt för vare sig de fula personangreppen eller spottloskan efter att personligen ha försökt samtala med Khadja.

Axel Heder kommenterar trakasserierna:
– Jag kan inte begripa hur en människa kan spotta en annan i ansiktet på grund av att de har olika åsikter. Jag känner mig helt ärligt djupt kränkt av Khadja, och förväntar mig att MUF:s riksorganisation agerar. När man attackerar andra människor för deras åsikter så har det gått på tok för långt. Jag tror och hoppas att även MUF samtycker i det.

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för SDU, kommenterar:
- Att vi attackeras både fysiskt och verbalt av meningsmotståndare förekommer tyvärr, men att de metoderna skulle sprida sig till regeringens ungdomsförbund hade jag inte kunnat vänta mig. Jag hoppas att detta inte är något som MUF ställer sig bakom och räknar med att man kommer att vidta åtgärder. Det är viktigt att alla ungdomsförbund gemensamt sluter upp kring värden som demokrati och yttrandefrihet och markerar mot politiskt betingade hot.

Skärmdumpar finns på alla hot från Khadja.

För mer information
Axel Heder
Vice ordförande, SDU Södermanland
073 990 88 66

Gustav Kasselstrand
Förbundsordförande
070 825 15 72

Postat av: William Hahne