EXTRA: Sverigedemokratisk Ungdom anordnar seminarium under Almedalsveckan med österrikiska Ring Freiheitlicher Jugend

SDU & RFJ

Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) bjuder in österrikiska FPÖ:s ungdomsförbund Ring Freiheitlicher Jugend (RFJ) till ett gemensamt seminarium under årets Almedalsvecka. SDU arrangerar tisdagen den 3 juli, 13:00-14:30 i Almedalsbiblioteket, ett seminarium med ledande ungdomspolitiker i FPÖ under namnet ”Nationalismen blomstrar i Europa – vad kan Sverige lära av Österrike?” I Österrike sympatiserar cirka 50% av landets ungdomar med FPÖ – hur har de lyckats uppnå det, och hur kan vi bäst inspireras av dem?

I panelen ingår Udo Landbauer, nyvald Bundesobmann för RFJ, Stefan Philipp, vice Bundesobmann för RFJ, och Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för SDU.

Udo Landbauer kommenterar inbjudan:
- För oss är det viktigt att knyta kontakt med likasinnade ungdomsförbund i Europa. Vi besökte SDU:s kongress i höstas och har mycket gemensamt med dem. Vi hoppas på att inspirera svenskarna till lika stora framgångar som vi har haft i Österrike, där numera runt hälften av landets ungdomar anger att de sympatiserar med ett nationalistiskt parti.

Gustav Kasselstrand, internationell sekreterare och förbundsordförande för SDU:
- Det är inte utan stolthet som vi tar emot FPÖ i Visby. Vårt partis framgångar är ännu i sin linda medan utvecklingen i Österrike gått mycket längre, mycket tack vare FPÖ. Vi diskuterar hur FPÖ har lyckats bli så stora och framför allt vad vi kan lära av dem här i Sverige.

För mer information
Gustav Kasselstrand
070-825 15 72
[email protected]

Udo Landbauer
Bundesobmann, RFJ
[email protected]

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9848?redir=

Postat av: William Hahne