SDU-företrädare utsatt för attack i Jönköping

ros

Natten till fredag utsattes Kevin Ekholm, tilltänkt ordförande för SDU Jönköping som bildas i april, för en allvarlig attack mot sitt hem Jönköping. Klockan 02:20 attackerades lägenheten med sten och färgbomber. Stenen slungades in genom köksfönstret, porslin gick sönder och glassplitter låg utspritt i lägenheten.

Tidigare har personer bland annat sprayat ned fasaden både på Kevins hus och skola, där man uppmanar honom att hoppa av SDU.

– Det är tråkigt att man som ideellt engagerad ungdomspolitiker ska behöva utsättas för politiska attentat av meningsmotståndare. I Jönköping har vi varit väldigt utsatta och har drabbats av fem attentat på bara en månad. Det är hemskt att man inte ska kunna vara trygg i sitt eget hem. Jag hoppas att polisen nu tar krafttag mot det politiska våldet och får tag i gärningsmännen. Jag kommer inte att låta mig tystas av detta utan ser fram emot att bilda distrikt SDU Jönköping nästa månad, säger Kevin Ekholm.

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande i SDU, kommenterar:

– I höstas inrättade förbundsstyrelsen en solidaritetsfond för alla SDU-företrädare som drabbas av hot och våld. Fonden fick på kort tid tiotusentals kronor av privata bidragsgivare. Vår förhoppning är att fonden inte ska behöva användas, men som samhället ser ut i dag är det viktigt att vi kan ge ersättning och stöd till de som drabbas av det politiska våldet. Vi har på några månaders tid ersatt tre SDU:are, och Kevin blir den fjärde i ordningen.

Nedan följer bilder från attentat mot Kevin Ekholm och andra sverigedemokrater i Jönköpings län.

För mer information,

Kevin Ekholm
SDU Jönköping
073-509 02 85

Gustav Kasselstrand
Förbundsordförande
070-825 15 72

 

Postat av: Gustav Kasselstrand