SDU Värmland bildat

Amanda Andersson & William Hahne

Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) skriver om händelsen:

Till tonerna av Värmlandsvisan öppnades bildandemötet av SDU Värmland i en vacker och anrik lokal i centrala Karlstad. Sverigedemokraternas distriktsordförande i Värmland, Runar Filper, höll ett högtidligt tal och hälsade alla välkomna. Det rådde en trevlig och gemytlig stämning bland det dussintal personer som kommit till mötet som leddes av SDU:s vice förbundsordförande William Hahne. Total enhällighet rådde då Amanda Andersson valdes till SDU Värmlands allra första ordförande.

Nyvalda ordförande Amanda Andersson kommenterar:

-Det har länge funnits en stor efterfrågan på att ha lokal verksamhet i Värmland. SD fick över 11% i skolvalet i Värmland och många har hört av sig och frågat om det finns några aktiviteter eller träffar de kan komma på. Vi är ett toppengäng som valts in i styrelsen och taggade till tusen med att påbörja arbetet!

Styrelsen som i SDU Värmland valdes var:

Ordförande
Amanda Andersson

Vice ordförande
Michael Lyrén

Ledamöter
Rebecca Nilsson
Mikael Hellqvist
Kristian Andreasson

 

Vill du också bli medlem i SDU Värmland? Ansök om medlemskap i SDU redan idag!

 

Från vänster: Amanda Andersson, Rebecca Nilsson, Mikael Hellqvist, William Hahne och Kristian Andreasson

Ur pressmeddelande:

Lördag 12 november bildades Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) Värmland

Karlstad gästades av ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne från Stockholm. Det övergripande syftet för Sverigedemokratisk Ungdom är att verka för sverigedemokratins tillväxt och ett ökat politiskt engagemang bland ungdomar i Sverige samt stärka den svenska identiteten och öka intresset för svensk historia och kultur.

Mötet beslutade att Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) Värmland bildas och en styrelse med fem ungdomar valdes.

Distriktsordförande Runar Filper ser ljust på framtiden för Sverigedemokraterna i Värmland.

- Många ungdomar har efterfrågat bildande av ett ungdomsdistrikt. De som är allra bäst på att öka intresset och sprida våran politik, genom att informera på skolorna och ute bland ungdomar, det är naturligtvis de unga själva. Ungdomsarbetslösheten och skolpolitiska spörsmål engagerar ungdomar som vill ha en förändring. Nu har Värmlands ungdomar en aktiv organisation att vända sig till.

Postat av: SDU Värmland